Totalt antall sidevisninger

tirsdag 27. september 2011

Mot i brystet?

Vondt i brystet
svett i pannen
svak i ben og arme
ryggen svai og blikket matt
....

Så det var sånn jeg skulle tilbringe mine siste dager i 30-årene??! Jaja, det kunne ha vært mye, mye verre.

Jeg husker f.eks 25-årsdagen min. Da hadde vi store planer, skulle lage god mat hjemme (sammen med en flokk venner) og så skulle vi på byen - full pakke! Den som fikk akutt urinveisinfeksjon var jubilanten... Så mens jeg løp til og fra toalettet dro resten av selskapet på by'n.

Og nyttårsaften 2000.. Hahaha.. da var jeg sååååååååååååå gravid og fullstendig nedsarva av forkjølelsesbasselusker. Hosta og harka, snotten rant, feber - u name it. Ingen god kombinasjon når du hoster så du tror babyen er på vei ut! Egentlig så var kanskje denne nyttårsaften verre for Høvdingen, siden det var han som måtte håndtere den snørrete hvalen...! Uansett, det var oss to - svigermor var og spiste middag hos oss før hun skulle på jobb - eller det var egentlig Høvdingen for hvalen lå i sengen.. Han kom og vekket meg ca 2350, kledde på meg og tok meg med ut så jeg skulle få se rakettene. Så dro han meg inn igjen 00:04, kledde av meg og putta meg i sengen igjen. GODT NYTT ÅR. Liksom.

Og 19 årsdagen min... Var ganske nylig kommet til England for å være Au pair, og vertsfamilien min skulle gjøre stas på meg på bursdagen. De laget i stand et nydelig måltid indisk mat. Vindaloo. STERKT! Navnet passet godt til styrke - vind-a-LOO. Jeg holdt på å dø, snørra rant og tårene spratt men jeg kunne ikke klage! De hadde jo laget det til meg, så jeg spiste og led i stillhet. Det var ikke stille lenge - før den store reaksjonen kom. Jeg hadde vel aldri spist noe sterkere enn peppersaus før! Det ble litt sånn som Billy Connolly forklarer så fint.

Så har vi den gangen jeg ikke kunne ha norsktentamen for jeg hadde ramla på ski og knekt høyrearmen. Trist å knekke armen, enda tristere å ikke ha tentamen. Eller enda verre - da jeg lå for lenge i et gammelt hjemmesolarium UTEN solbriller og svidde øynene... Måtte gå med lapper på begge øynene, dobbel kaptein Sabeltann!

Jaja. Mens jeg ligger her på soffan og gjør så lite som mulig står trappa halvferdig i maleprosjektet mitt. Hvis noen føler at de trenger å male litt - let me know!!



Snottehilsen fra Inemor,
39 år



onsdag 21. september 2011

Arg!!

Dobbelt-arg!!

Da var vi et sertifikat fattigere i heimen IGJEN. Forbaskede helse-hva-og-hvem-det-nå-er. Mandag gikk nemlig høvdingen sin "førebelse køyreløyve" ut, så nå er det bare å vente.

Long story short - etter at han fikk et illebefinnende i september i fjor tok fylkeslegen fra han sertifikatet for 1 -ETT- år. I juni fikk han, etter å ha vært gjennom alskens prøver som alle var helt fine (ergo mannen er frisk som en fisk), den der førebelse løyva. Den var gyldig til 19 september - ettårsdagen siden han kolliderte med parketten.

Telefon til fylkeslegens kontor - de sier at alt de trenger kun et brev fra Nevrologisk avdeling at alt er ok

Telefon til politi - de er klar til å levere tilbake sertifikat så snart de får ok fra nevrolog

Fastlegen - han hadde aldri tatt fra Høvdingen lappen, og er ganske sjokka over det "syke" systemet

Haukeland - alle prøver må tas på nytt, og de skulle (i følge brevet vi fikk i desember 2010) kalle han inn til ny undersøkelse innen 10 mnd

Eller vent... åssen var det nå igjen..... Vel, lappen har han i alle fall ikke!

Min avdøde bestefar, for eksempel, han kjørte bil MEGET uforsvarlig. Den siste tiden han kjørte hadde ikke jeg nerver til å sitte på! Han var en fare for både seg selv og resten av verden. Greit, så måtte han gjennom synstester en gang i mellom - men mannen hadde dessverre mistet forståelse for trafikk og hadde overhodet ingen evne til å vurdere avstand og fart. Men kjøre bil fikk han. Det er bare ett eksempel - det finnes mange slike rundt på veiene.

Hvor er logikken?

Skulle han noensinne ramle om igjen, så ringer ikke jeg etter ambulanse så lenge jeg finner puls.

Til de som måtte lure - jeg er ikke så veldig glad i å kjøre bil. Jeg klarer meg fint og er en god sjåfør men eier ikke retningssans. Så lenge jeg bare skal kjøre på Sotra, til byen eller Vestkanten så finner jeg stort sett frem. But that's about it. Vent - jeg kan veien til Breim.

Jeg KUNNE i alle fall veien til Breim før de rota alt til i Åsane....

Håper du får en fin høstkveld
fra Sjåfør Inemor


søndag 18. september 2011

Kjekk september - så langt

Det har ikke blitt så mye blogging akkurat, jeg har vært litt lat på det området ja. Tror jeg har hatt litt skrivesperre hehe ;)

Jeg og min mor hadde en kjempefin tur til London i begynnelsen av måneden. Vi hadde ganske bra vær, litt regn en av dagene men ellers var det fint. Det ble en del shopping og butikkrunder - vi tilbrakte bl.a. 3 timer på Harrods! Det var virkelig butikker for the rich and the famous....! Jeg syns at 3000 kr for en genser er litt over the top, ja. Jeg shoppet egentlig ikke så mye, ett par tunika'er, nytt cover til iPhone'n og ellers litt ting og tang til ungene.

Vi spiste masse deilig mat, hadde lange fine samtaler og fniste ganske mye ;) Hotellet var bittelite - 33 rom - men veldig koselig. Kjempeservice, god frokost og deilige senger. Og 10 minutter fra Oxford Street....!

Her koser vi oss på Kina-restaurant


I helga har vi vært på Hardangerfjord Hotell sammen med Sekkingstadklanen. Svigerfar hadde 70-årsdag i går, og feiret med barn og barnebarn. Mye bading og god mat i godt selskap! Svigers ble veldig glad for gaven vi har kjøpt - vi skal reise til Manchester sammen, gutta skal se fotballkamp og vi jentene skal gjøre det jenter kan aller best. (shopping, el vino og lignende). Det er ikke før i april, så vi har noe å glede oss til gjennom den lange, mørke vinteren vi har rett rundt svingen... Dislike.


Klar for middag!

Jeg har fått en ny dille - kaffi med melk og sukker! Nei, jeg tror ikke at jeg har funnet opp hjulet men etter å ha drukket kaffien svart i 20 år er det jo litt rart. Men godt ja!

I dag er det 10 dager til jeg har bursdag.. Til de som måtte lure så ønsker jeg meg:

Rød Volvo XC90

iPad 2

iPhone4

I know, jeg er ikke særlig kravstor! Jeg trenger ikke få alt.

Dessuten ønsker jeg meg


Pipservice

Det eneste jeg IKKE ønsker meg er eggeglass ;)

Ha en fortsatt strålende søndagskveld,
Inemor